Als jongetje van 7 ben ik begonnen met klassiek piano, bij Kumulus Maastricht. Mijn affiniteit met songwriting was er al snel, want toen ik een jaar of 11 was begon ik mijn eigen nummers te schrijven voor piano. Ik luisterde altijd vooral popmuziek, en toen ik op mijn 16e ook pop-pianoles kreeg, kwam er ook steeds meer interesse voor het schrijven en zingen van eigen popmuziek. Uiteindelijk is hieruit mijn band OLIVER ontstaan en ben ik ook bij veel andere bands gaan spelen. 

Ik ben Kars Grit, muzikant en muziekdocent. Ik zing, ik speel gitaar, maar ik speel voornamelijk piano/toetsen, waar ik ook les in geef. Hier heb ik voor gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht. Ik heb voor de jazz richting gekozen daar, maar ik speel eigenlijk van alles: pop, jazz en klassiek.

Ik heb een eigen band genaamd
OLIVER (alternative pop/rock), waar ik naast toetsenist ook de leadzanger ben. Voor mijn andere bands en projecten, check projecten!
 

Ik geef nu zo'n 10 jaar pianoles. In eerste instantie was dit vooral les aan huis, maar de afgelopen jaren ben ik ook docent geweest op de Sound Academy in Maastricht en heb ik een tijdje les gegeven op het SMK in Kerkrade. Ik wil me nu vooral richten op het geven van lessen op mijn leslocatie in Valkenburg.


Als ik in de toekomst kijk, hoop ik vooral dat ik veel kan spelen met
mijn eigen band, want dat vind ik absoluut te gek. Daarnaast wil ik een fijne eigen muziekschool natuurlijk!

Over mij